Identifikovana lica koja su otuđila 20 putničkih automobila

Policijska uprava Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela  je Izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela, protiv lica inicijala N.B. i D.K., oba sa područja opštine Tešanj, FBiH, zbog osnova sumnje da su izršila dva krivična djela „Krađa“ i dva krivična djela „Teška krađa“ i protiv lica inicijala A.S. sa područja opštine Tešanj, FBiH, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Prikrivanje“.

Za navedena lica postoji osnov sumnje da su od sredine decembra 2019. godine pa do početka februara 2020. godine, na području opštine Stanari izvršila otuđenje jednog putničkog automobila marke  „VW Golf“ i na području opštine Teslić otuđenje tri putnička automobila marke „VW Golf“.

Za navedena lica postoji osnov sumnje da su otuđila ukupno 20 putničkih automobila marke „VW Golf“, tri pokušaja otuđenja putničkih automobila, te za sada neutvrđen broj otuđenja registarskih oznaka za vozila. 

Navedena otuđenja, lica su vršila na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banja Luka, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona. 

Za trećeprijavljeno lice inicijala A.S. postoji osnov sumnje da je u periodu od sredine decembra 2019. godine pa do početka ferbuara 2020. godine, na području opštine Tešanj, FBiH, kupilo navedene putničke automobile za koje je znalo da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platilo, te je iste rasklapalo i sjeklo na sekundarne sirovine u dvorištu porodične kuće, te takve prodavalo preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina na području opštine Tešanj, dok je pojedine dijelove zadržavalo za sebe, radi dalje prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Protiv navedenih lica je Policijska uprava Doboj u junu prošle godine podnijela Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, zbog otuđenja četiri putnička automobila. 
Nakon izvršene kriminalističke obrade 15.02.2020. godine, navedena lica su uz Ivještaj predata u dalju nadležnost OJT Doboj. 
 

Tagovi: