Doboj: I političke stranke predlagači za izdvajanje budžetskih sredstava

Sa ciljem da izbjegnu sudsko odlučivanje i dugotrajne sudske procese Grad Doboj je odlučio da iz budžeta izdvoji 447.382 maraka.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Dijani Jović je Odlukom dodeljeno 224.403 marke, sa obrazloženjem da se želi izbjeći sudsko odlučivanje, kojim bi došlo do uvećanja procjenjene vrijednosti ulaganja zakupca, koji je ona uložila u saniranje od majskih poplava prije sedam godina u restoranu u bivšem Domu vojske, koji je imovina Grada.

Takođe, odobreno je angažovanje novčanih sredstava za Gorana Simića u iznosu 222.979 maraka u svrhu isplate glavnog duga i zatezne kamate na ime kupoprodajne cijene za poništenu kupovinu prostora u ulici Ćuprijska, a koji je takođe upisan kod RUGIP kao vlasništvo Grada.

Simić je tužio Grad Doboj 2018.godine u vrijednosti spora 62.500 KM, ali su odlukom stredstva koja mu se dodjeljuju uvećana za troškove pri realizaciji ugovora, troškove renoviranja nekretnine, kao i glavni dug i zateznu kamatu za izgubljenu dobit.

Predlagač ovih odluka bio je Klub odbornika DEMOS Gradskog odbora Doboj.

Odbornici SG Doboj prihvatili su na posljednjoj sjednici i prijedlog Kluba odbornika SDP da se Udruženju građana “Pokret” Sjenina, sjenina Rijeka izdvoji 22.321  KM za izmirenje obaveza u radu udruženja, dok je Klub odbornika SNSD predlagač odluka za izdvajanje sredstava za sanaciju fasada ZEV u ulici “Kralja Aleksandra 154” u iznosu 15.820 KM i “Kralja Aleksandra 122” za  8.251 KM.  

Lj. Đurić