Humanitarna akcija za Lazu Grabovca

Lazo Grabovac je veliki borac. Prije 13 godina odstranjena mu je jedna noga, ali nije posustajao. Živio je život punim plućima, nikada nije odavao utisak nekoga ko se predaje, uvijek vedar, nasmijan, susretljiv.

Međutim, stanje se pogoršalo, te je Lazi amputirana i druga noga, te desna šaka. A na svu nesreću što ga je snašla, dobija i otkaz u Rafineriji nafte.

Danas je Lazo stigao iz bolnice. Ugrađene su mu proteze. Hoda, za sada uz pomoć štaka, ali važno je da hoda. Pred njim je mnogo vježbanja, truda, ali psihički je jak i izguraće ovo do kraja.

Troškovi liječenja su zaista veliki. Zahvaljujući porodici, rodbini, prijateljima, poznanicima, komišijama, poznatim i nepoznatim ljudima i pomoći koju su im pružali, Lazo i Suzana su najgore prošli, pregurali. Uvijek i na prvom mjestu ističu da im je narod najviše pomagao i da su njemu najzahvalniji.

U subotu, 28.11. u jutarnjim časovima planirano je da se održi humanitarni bazar, i to na dvije lokacije - gradskom trgu i pijaci, a sva sredstva prikupljena na istom biće uplaćena na njegov tekući račun.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe akciji i pomognu ovoj divnoj porodici u njihovoj borbi za ozdravljenje.

Ukoliko se želite priključiti, sredstva možete uplatiti na Lazin tekući račun broj: 

552-115-3329-590-723 (Račun otvoren kod Addiko banke), ili na devizni račun koji se nalazi na fotografiji u sklopu objave.

Za više informacija možete ih kontaktirati putem Messengera.

Lazo i Suzana vam se svima od srca zahvaljuju!