"Hidroelektrane na Drini" kupuju hotel Rašida Serdarova

Skupština akcionara "Hidroelektrana na Drini" iz Višegrada donijela je odluku o kupovini 100 odsto udjela u društvu Hotel "Comsar Rudo" iz Ruda od firme osnivača "Comsar hydro holding limited" sa Kipra koja je u vlasništvu ruskog biznismena Rašida Serdarova.

Kako se navodi u Prijedlogu odluke, ukupna procijenjena vrijednost 100 odsto udjela u ovome hotelu bez indirektnih poreza iznosi 1.150.000 evra ili 2.249.204 KM.

- Sredstva za predmetnu kupovinu udjela će se obezibjediti iz ukupnih potraživanja od Mješovitog holdinga Elektroprivrede RS iz Trebinja. Za potpisivanje Ugovora o kupovini udjela i s tim u vezi potpisivanje svih drugih akata koje je potrebno potpisati u vezi realizacije kupovine udjela u hotelu "Comsar Rudo" ovlašćuje v.d. direktora Nedeljko Perišić i v.d. izvršnog direktora za investicije i razvoj Lazo Čarkić - navodi se u Prijedlogu odluke za 41. vanrednu sjednicu Skupštine akcionara "Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada.

Inače računi ovog hotela odavno su blokirani, a prošlu godinu su završili sa 255.604 KM minusa.

Podsjećamo, ovaj hotel sa četiri zvjezdice je presijecanjem vrpce svečano otvoren u junu 2014. godine, a godinu ranije Serdarov ga je kupio od preduzeća "Srbinjeputevi", renovirao ga i dao mu moderan izgled.

nezavisne.com

Tagovi: