Gradnja sportske dvorane u punom jeku (FOTO)

Kalendarski završena građevinska sezona nije spriječila građevince koji rade na izgradnji sportske dvorane da punim kapacitetom rade i tako će bez sumnje biti sve dok ih loše vremenske prilike, prije svega snijeg, privremeno ne obustave.

Izgradnja dobojske prve sportske dvorane je, zapravo, proširenje školske dvorane kraj Srednjoškolskog centra, u kojem nastavu pohađa više od tri hiljade učenika Tehničke, Ekonomske, Saobraćajne i elektro i Ugostiteljske i trgovinske škole.

Neimari su već skinuli krovnu konstrukciju i izolaciju ispod nje, a ruše i zidove u dijelu gdje će biti proširenje postojećeg objekta.

Do završetka sportske dvorane srednjoškolci će biti uskraćeni za nastavu fizičkog u zatvorenom prostoru, osim ograničenog kapaciteta u susjednom objektu radionice Tehničke škole. U povoljnijim vremenskim uslovima nastava je planirana da se izvodi na nekom od dobojskih poligona na otvorenom, kao i u poluotvorenoj sportskoj dvorani u neposrdnoj blizini Gimnazije “Jovan Dučić”.

Rok za završetak građevinskih radova je godina dana, zatim će narednih šest mjeseci biti potrebno za opremanje kompleksa, a vrijednost radova u startu je planirano na osam miliona maraka. Sadržaji u kompleksu, osim tribina i igrališta, biće i svlačionice za igrače i sudije, medija centar i restoranski dio iznad ulaza u objekat.

Lj. Đ.