Grad dobija savremeni administrativni centar

Doboj će dobiti savremeni administrativni centar površine 18.000 kvadrata.

U njemu će biti smještene sve gradske i republičke službe, što će omogućiti uštedu vremena, ali i novca. U toku je revizija projekta za gradnju objekta višemilionske vrijednosti.

"Trenutno sektor za javne nabavke priprema tendersku dokumentaicju on će vrlo brzo biti objavljen, Vrijednost prijekat je 25 miliona KM, to je 18.000 kvadrata u brutu, nekih 12.000 kancelarijskog prostora", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboj.

Na jednoj lokaciji biće skupštinaska sala, sale za satanke, ali i sve službe. Svoj dio prostora u novoj zgradi lokalne uprave, imaće i Inspektorat Srpske. Neuslovne prosotorije, koje sada koriste, zamijeniće novim.

"Vi znate da Inspektorat ima tamo neuslovne prostorije posebno poslije poplave prosotirje u prizemlju su ostale faktički nepopravljene, popeli smo se za sprat više, neuslovno je i teško. Čekamo da počne sa izgradnjom Adminsitrativni centar", kaže Dragutin Škrebić, direktor Inspektorata RS.

Dio novca iz budžeta namijenjenog njima Inspektorat će uložiti u gradnju. Dijelom će da se finansira i prodajom postojećih objekata, koji će, kada službe isele, biti višak. Sagrađena pedesetih godina prošlog vijeka, bez čvrstih ploča, stara zgrada se nije mogla rekonstruisati, procijenili su građevinci, nakon čega se krenulo u projektovanje nove zgrade.