F1: Težak udes na Silverstonu, Oreol spasio život kineskom vozaču

Nevjerovatna dešavanja na trci Formule 1 i mnogo sreće za kineskog vozača Džoua koji je preživio ovaj incident.

Užasan trkački incident dogodio se u Formuli 1 na Velikoj nagradi Velike Britanije!

Kineski vozač Guanju Džou završio je iza zaštitne ograde, nakon što je njegov bolid bukvalno katapultiran sa staze. Nakon kontakta sa najmanje dva vozila, Džouov Alfa romeo se prevrnuo na krov, a samo je "oreol" spasao život mladom vozaču.

 

 

U televizijskom prenosu dugo nije bilo usporenog snimka jer se nije znalo u kakvom je stanju kineski vozač, a nakon što je zaključeno da je on dobro i da je u svjesnom stanju prebačen u bolnicu, mogli smo ponovo da vidimo kako je to sve izgledalo. Uporedo, na internetu su počeli da se pojavljuju snimci navijača sa staze, koji su uhvatili detalj sa samog početka trke.

 

 

Na njima se vidi koliko je strašan bio udes u kojem je Džou učestvovao i koliko je sreće mladi Kinez imao ovom prilikom.

 

 

Njegov Alfa Romeo prvo je "na krovu" klizio po stazi, zatim izletio na šljunak pored, a nakon nekoliko okreta je uspio da se nevjerovatnim spletom okolnosti zavuče iza ograde! Bolid je preletio zaštitnu ogradu i bočno stao iza zida koji treba da spriječi katastrofu.

Zbog svega toga kineski vozač bio je "zarobljen" između zaštitne ograde i žice koja razdvaja stazu i tribine, ali su na kraju uspjeli da stignu do njega i pomognu mu da napusti vozilo.

mondo.ba

Tagovi: