Dukić priznao da je pokušao da ubije novinara Vladimira Kovačevića

Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara RTV BN i portala gerila.info Vladimira Kovačevića (38), zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom.

Na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Blagoja Dragosavljević isključilo je javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma. Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi. Odluku da li je sporazum prihvaćen ili ne Okružni sud će saopštiti danas.

Optužnica Dukića tereti da je  pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018.godine zajedno sa Čolićem, koji je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

Kovačević je zadobio tešku povredu  - nagnječenje mozga te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao,a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

Glas Srpske

Tagovi: