Drama u Derventi: Policajci sa vješala skinuli 38-godišnjeg muškarca

Derventski policajaci spasili su život 38-godišnjem D.J. iz tog grada, koji je pokušao da izvrši samoubistvo vješanjem. U spašavanju je učestvovalo čak šest policajaca, a očajni čovjek je bukvalno skinut sa grane drveta, za koju je već bio vezao jedan kraj konopca, a drugi sebi oko vrata.

Drama sa srećnim epilogom se odigrala u srijedu oko 23.45 časova, u Ulici 1. maja.

Kako portal MojaDerventa.info saznaje, sat prije, otac je prijavio Policijskoj stanici Derventa da mu se sin udaljio iz stana sa porukom  „da se neće više vraćati“. Otac je izrazio zebnju da sin ima namjeru da se ubije.

- Odmah po prijavi policijski službenici krenuli su u obilazak terena u cilju pronalaska navedenog lica. Ubrzo je Policijska stanica zaprimila anonimnu prijavu da je u Ulici 1. maja u Derventi uočeno navedeno lice i da u ruci ima konopac, te da najverovatnije ima namjeru da se samopovrijedi. Policijski službenici su se odmah uputili na navedenu lokaciju prilikom čega su uočili navedeno lice na stablu, nakon čega su mu oprezno prišli zadržali ga rukama u položaju da se ne može namjerno osloboditi od grane za koju se držalo, te oslobodili kraj konopca koji je bio vezan oko vrata, a zatim ga bezbjedno spustili na tlo-navedeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Izvor našeg portala navodi da je život 38-godišnjaku bukvalno visio o koncu. Policija ga je zatekla sa rukama i nogama na granama, na jednoj je bio vezan konopac, a drugi kraj njemu oko vrata.

- Sa omčom oko vrata spremao se na smrtonosni skok. Zapravo, da dođe do tragedije nedostajao je samo tren i bilo je dovoljno samo da se spusti. Srećna je okolnost da se na mjestu drame našao dovoljan broj policajaca koji su ga prdržavajući za tijelo, uspjeli da odvežu konopac i bezbijedno spuste na zemlju. Čovjek je histerično plakao i govorio kako „to više ne može da izdrži i živi“ - kazuje naš izvor.

Policajci su potom D.J. službenim vozilom prevezli u Dom  zdravlja Derventa, odakle je prebačen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Odvažni profesionalci

- U akciji spašavanja učestvovali su policijski službenici Darko Tošić, Zoran Kovačević, Branko Pašić, Vladimir Knežević, policijski pripravnik Marko Kovačević, i šef smjene Slaviša Vujasinović - navela nam je Dragana Kerkez, portparolka PU Doboj, uz javnu zahvalnost Policijske uprave Doboj građanima na, kako je rekla, saradnji tokom sinoćnje akcije spašavanja.

Inače, ovo je samo jedan u nizu slučajeva poslijednjih godina u Derventi, gdje su odvažni ovdašnji policajci svojom profesionalnošću uspjeli da spasu živote sugrađana koji su se odlučili da sebi prekrate život.

Ninko ĐURIĆ

Tagovi: