Majka doživjela srčani udar kad je pokušavala objasniti zadatak sinu

Tridesetšestogoišnja majka toliko se iznervirala jer njezin sin nije mogao razumjeti kako riješiti matematički problem dok je rješavao domaću zadaću da je doživjela srčani udar.

Većina roditelja vjerovatno zna da pokušaj objašnjavanja matematike djetetu može biti frustrirajući, ali prema nedavnom izvještaju iz Kine, to može biti doslovno opasno po život. Jedna je majka iz Kine, čije je navedeno samo prezime Wang, hitno odvezena u bolnicu 1. novembra nakon što je doživjela infarkt tokom rješavanja domaće zadaće sa svojim 9-godišnjim sinom.

Ona je navodno sinu objašnjavala matematički problem i toliko ju je frustriralo što ga ne može shvatiti da ju je srce na tren izdalo. "Objasnila sam mu puno puta, ali i dalje nije shvaćao. Bila sam toliko ljuta da sam mogla eksplodirati", rekla je Wang kineskim novinarima.

"Odjednom mi je srce podrhtavalo i nisam mogla pravilno disati".

Srećom, Wang je brzo shvatila da se događa nešto ozbiljno i pozvala je muža koji ju je odmah odveo u bolnicu. Doktori su mladoj mami dijagnostifikovali miokardijalnu infrakciju, odnosno srčani udar i rekli da je srečna jer su je doveli u bolnicu tako brzo.

Wang koja sinu sa zadaćom pomaže svaki dan priznala je da se često iznervira zbog sinovih poteškoća da razumije neke stvari koje mu je opetovano objasnila, ali nikad nije zamišljala da će njezin bijes imati tako teške posljedice po njezino zdravlje. Naime, ona se još uvijek oporavlja u bolnici, piše Oddity Central, prenosi Index.

Treba napomenuti da je srčani udar, iako su ga frustracija i bijes mogli pokrenuti, vjerojatno imao i druge uzroke, kao lošu prehranu i sjedilački način života. "To se događa mladim roditeljima. Ako nije zbog neuravnotežene prehrane, onda je uzrokovano emocijama. Većina pacijenata koji imaju ovaj problem mlade su majke", rekao je dr. Xiaoxue.