Đoković zakazao finale sa Nadalom

Novak Đoković je izborio plasman u finale Mastersa u Rimu. On je u drugom polufinalu savladao domaćeg takmičara Lorenca Sonega sa 2:1 u setovima(6:3,6:7, 6:2) i u finalu će igrati protiv Rafaela Nadala.

 

Đoković će pokušati da dođe do šeste, a Nadal do 10. titule u Rimu, a trenutno srpski teniser u međusobnim duelima vodi 29:27.

U prvom setu Novak Đoković je odigrao sjajno. Bio je srpski teniser veoma siguran na svoj servis i nije dozvolio rivalu nijednu šansu da ga opasnije ugrozi. Za osvajanje prvog seta trebao mu je samo jedan brejk koji je napravio u četvrtom gemu kada je poveo 3:1 a zatim potvrdio za 4:1.

FOTO:

Uprkos velikoj podršci sa tribina Sonego nije uspijevao da opasnije napadne srpskog tenisera. Na startu drugog seta teniseri su bili sigurni na svoj servis. Prvi je zaprijetio Đoković, ali je na njegovu brejk loptu Sonego odgovorio servis vinerima. Još veću šansu imao je u sedmom gemu kada je propustio tri brejk lopte. Italijan se nekako spasio i došao do izjednačenja. Italijan se spasio i u devetom gemu kada je Đoković propustio dvije brejk lopte, piše Srpskainfo.

I umalo je stigla kazna. Sonego je uspio da dođe do dvije set lopte ali je Novak spasio i došao do 5:5. Na krilima toga slomio je mladog Italijana. Napravio je napokon brejk, a zatim servirao za pobjedu. Međutim nije iskoristio dvije meč lopte i Sonego je izborio taj brejk. U njemu je srpski teniser poveo 3:0 ali je Italijan uz podršku publike preokrenuo i dobio drugi set.

Mnogo drame je bilo i u trećem setu. Sonego je imao 40:0 na servis rivala, ali je Đoković uspio da se smiri i veže pet poena i dobije prvi gem. To mu je donijelo snagu pa je napravio brejk koji je potvrdio za vođstvo 4:1.

Tagovi: