Đoković pokazao dva lica i plasirao se u polufinale

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pobjedom nad Rusom Karenom Hačanovim rezultatom 3:1.

Nakon 3 sata i 43 minuta igre, po setovima je bilo 4:6, 7:6, 6:2 6:4

Nije Đoković dobro započeo prvi set, zapravo bolje reći da ga je poklonio Hačanovu. Srbin je imao duplo više neiznuđenih grešaka od protivnika, dok nije uspio da dođe ni do jedne brejk lopte, pa je jedan brejk bio dovoljan Hačanovu za osvajanje prvog seta sa 6:4.

Nije se mnogo toga promijenilo ni u drugom setu. Đoković i dalje nije imao rješenje za servis protivnika, ipak smanjio je broj neiznuđenih grešaka, pa je sve to dovelo do odlaska u taj-brejk, a onda rapsodija. U taj-brejku Novak se pretvorio u onog najboljeg, te Hačanovu ne dozvoljava ni jedan poen i dobija sa maksimalnih 7:0.

U trećem setu potpuna dominacija Đokovića. Ukrotio je servis Rusa, a onda ga je šetao po terenu kako je htio. Pogađao je Novak linije, savršeni su bili drop-šotovi a Hačanov se sve češće pitao dokle će Srbin da pogađa ovako. Lako je Đoković došao do dva brejka i sa 6:2 došao do preokreta.

Ista priča i u 4. setu. Nastavio je Novak da tereoriše protivnika i da pogađa sve što zamisli. U trećem gemu dolazi Novak do brejka i tu praktično završava priču. Imao je Hačanov u narednom gemu 2 brejk lopte, ali to je bio njegov maksimum. Uspio je da napravi Hačanov brejk, ali odmah u narednom gemu da izgubi servis i tu je bio njegov krej, novak posljednji set osvaja sa 6:4.

U polufinalu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Karlosa Alkaras – Stefanos Cicipas.

srpskainfo.com

Tagovi: