Dodjela 50.000 KM bespovratnih sredstava za pet preduzetnika

Predstavnici Gradske uprave Doboj i pet samostalnih preduzetnika iz ovog grada potpisali su danas ugovore o dodjeli oko 50.000 KM bespovratnih sredstava.

Gradonačelnik Boris Jerinić rekao je novinarima da su po 25.000 KM obezbijedili Gradske uprava i UNDP i da je riječ o podsticajnim sredstvima za proizvodno zanatstvo.

On je izrazio zadovoljstvo što će pet preduzeća zaposliti novih sedam radnika.

Jerinić je rekao da je iskorišteno svega pola od oko 100.000 KM predviđenih sredstava, te pozvao preduzetnike da aktivnije prate i učestvuju u javnim pozivima Gradske uprave.

On je najavio da će biti objavljen novi javni poziv za dodjelu preostalih 50.000 KM, istakavši da su svi preduzetnici dobrodošli i jednako bitni jer doprinose razvoju lokalne zajednice.

Bespovratna sredstava dodjeljuju se u maksimalnom iznosu do 70 odsto od ukupne vrijednosti ulaganja, a preostali iznos obavezni su finansirati korisnici podsticaja kojih je po ovom javnom pozivu bilo pet.

Aleksandra Petrović, predstavnik preduzeća za proizvodnju bebi odjeće i opreme "Imago" koje zapošljava 36 radnika, navela je da će bespovratna sredstva od 10.500 KM iskoristiti za zapošljavanje dva nova radnika i za nabavku neophodnog repromaterijala.

Direktor preduzeća "Metalplast" Radomir Božičković rekao je da će 8.000 KM iskoristiti za zapošljavanje jednog radnika i povećanje sirovinske osnove preduzeća koje ima 16 radnika, piše Dobojski info.

Vlasnik građevinske firme "Emir" Emir Šarić dobio je 15.000 KM za otvaranje dva nova radna mjesta i nabavku mašine za strojno malterisanje.

Ugovore su danas potpisali i dobojska preduzeća "Zlatara LJubuškić" i preduzeće za proizvodnju betonskih elemenata "Suncobran".

Ugovori su potpisani u okviru Projekta ekonomskog i ekološkog upravljanja MEG koji podržava Vlada Švajcarske, a sprovodi UNDP.