Dobojski kadrovi DNS-a u ŽRS i Agenciji za osiguranje "na vagi"

Istupanje DNS iz vladajuće koalicije na republičkom i nivou BiH, prema prvim prognozama, moguće je da će će se odraziti i na Doboj, ali prije svega kada su u pitanju funkcije u vlasti u organizacijama i preduzećima Republike Srpske.

To se u prvom redu odnosi na kompaniju od posebnog interesa za RS Željeznice Republike Srpske, čiji je trenutni VD generalnog direktora Slavko Gligorić predsjednik Gradskog odbora DNS Doboj i aktuelni poslanik u NS RS. Osim njega, u rukovodnoj strukturu ŽRS je još kadrova iz ove stranke, jer je oblast saobraćaja, prethodnim koalicionim dogovorom na nivou RS pripao tom političkom subjektu.

Druga po važnosti funkcija, koju iz Doboja obavljaju kadrovi DNS je u Agenciji za osiguranje, čiji direktor Slaven Dujaković je i predsjednik Regionalnog odbora DNS za dobojsku regiju. Uz to je i za ove Opštinske izbore i Šef Glavnog izbornog štaba DNS.

Ukoliko se obistine najave predsjednika SNSD Milorada Dodika da će, zavisno od podrške SNSD i njihovim kandidatima za načelnike i gradonačelnike, zavisiti i sudbina kadrova DNS od lokalnog pa do viših nivoa, to će odrediti ostanak ili odlazak sa funkcije Gligorića i Dujakovića.

Od ostalih kadrova, od tog ishoda zavisiće i da li će direktori u nekoliko dobojskih osnovnih i srednjih škola ostati na svojim pozicijama, a njihov izbor potvrđuje resorno Ministarstvo prosvejete i kulture. Takođe i kadrovi DNS, koji su u skladu sa koalicionim dogovorom sa vladajućim SNSD u Doboju, na funkcijama i rukovodnim mjestima u gradskoj vlasti, odnosno u organizacijama, institucijama i ustanovama čiji je osnivač Grad.

Lj. Đurić

Tagovi: