Dobojske stranke na stubu srama mostarskih izbora

Dobojskim strankama izgleda nije bilo dovoljno problema na izborima u svojoj izbornoj jedinici 15. novembra, već su se dvije odvažile na blamažu i tobožnje učestvovanje i na mostarskim izborima. 

Riječ je o “Nezavisnoj listi Doboj – Sevlid Hurtić”, čija dva kandidata na listi braća Sevlid i Amir Hurtić u izbornoj jedinici Doboj su po nepotvrđenim izbornim rezultatima osvojili odborničke mandate.

Drugi politički subjekt, učesnik mostarskih izbora je “Lijevo krilo”, fantomska stranka osnovana u dobojskom selu Pridjel. O ozbiljnosti njene prijave na izborima za Grad Mostar dovoljno je reći da ta stranka ni u svojoj matičnoj opštini u Doboju nije osvojila niti jedan glas 15. novembra.

“Nezavisna lista Doboj – Sevlid Hurtić” i “Lijevo krilo” su se našli na “Stubu srama” mostarskih izbora, ali ne zbog fiktivnog učešća na mostarskim izborima i očiglednih izbornih prevara kroz kupoprodaju biračkih mesta i akreditovanje posmatrača ispred ta dva politička subjekta. Njih je na tu listu stavila neformalna grupa građana “Jer nas se tiče” koja se zalaže za izmještanje deponije “Uborak” kod Mostara na drugu lokaciju. Učesnicima izbora u Mostaru oni su uputili da odgovore na upitnik da li su za rješavanje tog ekološkog problema, a one stranke i koalicije koje nisu odgovorili na njihov upit su stavili na “Stub srama” i odštampali plakate sa tim spiskom.

Lj. Đurić

Tagovi: