Dobojska galerija otvara vrata posjetiocima

U četvrtak,14. maja, tačno u 12 časova, Umjetnička galerija Centra za kulturu otvara svoja vrata nakon dvomjesečne pauze.

Pošast u obliku korona virusa koja je ovog proljeća zaustavila normalan život na globalnom nivou, tema je izložbe, čiji je autor Bojan Jokanović. Ovog puta je mladi i talentovani dobojski autor svog popularnog Sizifa stavio u kontekst aktuelnih priča o borbi sa virusom, satirički se obračunavajući sa svim nevoljama koje su snašle običnog čovjeka, saopšteno je iz dobojskog Centra za kulturu.

Izložba se sastoji od dvadesetak radova, nastalih u poslednja dva mjeseca, a sam autor kaže da je bio inspirisan svime onim što smo zajednički preživljavali tokom izolacije i karantina. Većina nas će se prepoznati u nedoumicama i Sizifovim reakcijama, a izložba će biti svojevrsno osvježenje i trenutak da se nasmijemo problemima koje smo, sve su prilike, uspješno savladali, prenosi Glas regije.

Nije učitano

Pravila ponašanja koja diktira struka uslovili su i drugačiji pristup izložbi. Otvaranje u četvrtak će biti održano samo u prisustvu novinara i autora. Posjetioci će moći vidjeti Sizifa u borbi protiv korone svakim radnim danom u vremenu od 10 do 13, i od 18 do 20 časova, uz poštovanje svih pravila o distanciranju i dezinfekciji.