BRAVO!: Dobojlije pobjednici Kupa RS u sjedećoj odbojci

Ovogodišnji pobjednik Kupa Republike Srpske u sjedećoj odbojci je ekipa OKI "Doboj", kojoj je ovo četvrti osvojeni trofej namijenjen najboljima.

U organizaciji Saveza sjedeće odbojke invalida Republike Srpske finalni turnir za 2019. godinu odigran je u nedjelju u sportskoj dvorani "Obilićevo" u Banja Luci.

Odbojkaški klub invalida "Doboj", uz veliko zalaganje i trud igrača na odbojkaškom terenu, vođenih stručnim štabom, odigrao je svoje utakmice na finalnom turniru  i osvajač je sedamanestog po redu Kupa Republike Srpske u sjedećoj odbojci.

Dobojski odbojkaši u polufinalu su pobijedili ekupu OKI "Kneževo" iz Kneževa  3:0, a u finalnoj utakmici stare rivale i sportske protivnike Odbojkaški klub invalida "Banja Luka" takođe sa 3:0. Drugi finalista je prethodno, u drugoj polufinalnoj utakmici, pobijedio gradskog rivala "Borac", takođe sa maksimalnih 3:0.

U utakmici za treće mjesto OKI "Kneževo" je sa 3:2 bio bolji od "Borca".

Za najboljeg igrača finalnog turnira Kupa proglašen je Aleksandar Ljubičić iz OKI "Doboj". Pehar i medalje ekipama i igračima uručio je predsjednik Saveza sjedeće odbojke Milenko Đaković.

- Izražvam zadovoljstvo u ime igrača, stručnog štaba i cijelog kluba na osvojenom Kupu, a posebno što smo ovogodišnji osvojili u direktnom susretu sa našim ljutim rivalima OKI "Banja Luka". Ovo ja nama četvrti trijumf u Kupu, a toliko puta smo bili i viceprvaci - nije krio oduševljenje sekretar OKI "Doboj" Zoran Panić govoreći za MojDoboj.info.

Ljubinko Đurić