Dobojlije ekipni prvaci Bosne i Hercegovine

Bilijar klub "Sports Pub" Doboj je Ekipni PRVAK BIH za sezonu 2019!

Finale Ekipnog prvenstva se igralo između ekipa BK “Sports Pub" i SBK "Predator", a sjajni domaćin ove završnice bio je bilijar klub "Predator" Sarajevo. Za klub iz Doboja nastupili su Goran Radišković, Srećko Stojanović, Nemanja Mićić, Nebojša Nikolić, Saša Đekić, Vanja Kovačević i Predrag Smiljanić dok su za klub iz Sarajeva nastupili Zlatan Pehlivanović, Sanjin Pehlivanović, Ajdin Piknjač, Nermin Piknjač, Faruk Terzić i Hannan Memić.

Bilo je to jedno neizvjesno finale, prvi puta u istoriji takmičenja da se na taj način odlučio šampion. Ekipa iz Doboja dobro je otvorila meč pobjedom u prvom meču koji se igra u formatu 5 na 5, a igralo se maksimalno 9 partija. Na redu je bila disciplina 8 ball ( OSMICA), igrali su Nebojša Nikolić i Ajdin Piknjač, a pri rezultatu 1-0 u setovima i 2-0 u osmici činilo se da sve ide na ruku ekipi iz Doboja, međitim desio se preokret i ekipa "Predatora" je došla do izjednačenja. Sledeća igra bila je 9 ball (DEVETKA), Sanjin Pehlivanović protiv Nemanje Mićića. Snažnom pobjedom "Predator" dolazi do totalnog preokreta i vođstva od 2-1.

Sledeći meč bio od velikog značaja za obije ekipe, igrala se 10 ball (DESETKA), Vanja Kovačević protiv Faruka Terzića i nakon dobrog otvaranja meča Kovačević uspjeva da odvede finale u odlučujući peti set, piše Dobojski Info .

Na pomolu je već bila drama, inače odlučujući meč igrali su za ekipu "Predatora" Nermin Piknjać i Hannan Memić protiv Saše Đekića i Srećka Stojanovića za ekipu "Sports Pub". Posle vođstva ekipe iz Doboja 2-1, "Predator" dolazi do preokreta i sledeći rezultat je 3-2. Kada je bilo potrebno Dobojlije su jos jednom pokazale snagu i preokrenuli rezultat u svoju korist 4-3, i kada se činilo da su korak od pobjede odlučujuća kugla je ostala na rupi, kugla broj 9. Rezultat je 4-4, igrala se još samo jedna partija koja je odlučivala šampione, i posle velike drame, nekoliko grešaka, Dobojlije su ipak ubacile odlučujuću kuglu i prvi puta u istoriji postali ekipni prvaci Bosne i Hercegovine.

Ovo je najveći uspjeh bilijara u Doboju, i još jedan pokazatelj da se radi ozbiljno i da se svaki trud isplati. Za sve koji žele da znaju više o bilijaru, za roditelje koji žele da dovedu svoju djecu ovo je sportski pozdrav i poziv na druženje i bavljenje bilijarom!

Tagovi: