Doboj: Sa lažnih naloga pozivali ljude na seks, pa uhapšeni zbog kriminala

Supružnici Smail i Jasmina K. iz Doboja uhapšeni su zbog niza krivičnih djela, a između ostalog i zbog toga što su pravili lažne Facebook naloge od poznanika i pozivali druge ljude na seks.

Pripadnici Policijske uprave Doboj juče su pretresli njihovu kuću i automobile i oduzeli veliki broj dokaza koji potvđuju da su se bavili raznim krivičnim djelima, otkriva Srpskainfo.

Od njih su oduzeta 42 laptopa, mobilni telefoni, SIM kartice, monitori za računare, torbe za laptope i jedna automatska puška sa 85 pripadajućih metaka.

"Policija je došla do informacija da su se oni bavili nedozvoljenom prodajom računara i zbog toga je protiv Smaila podnesen izvještaj zbog nedozvoljene trgovine", prenosi Srpskainfo.

Međutim, to nije bilo jedino krivično djelo koje su počinili.

"Inspektori su utvrdili da su Jasmina i Smail pravili lažne Facebook naloge od komšija i drugih ljudi iz Doboja. Koristili su njihove slike kako bi izgledalo da je pravi profil. Zatim su se javljali drugim osobama iz Doboja i pozivali ih na seks", piše Srpskainfo.

Dodaje da su to vjerovatno radili kako bi ocrnili i osramotili te osobe.

Tokom pretresa računara, na jednom od profila nađena je i fotografija beba starosti do jedne godine, pa će u narednom periodu biti utvrđeno za šta su koristili tu fotografiju.

Srpskainfo