DNS protiv prodaje  Elektroprivrede RS i NATO granice na Drini

U toku je priprema prodaje  Elektroprivrede Republike Srpske i Demokratski narodni savez će se tome  po svaku cijenu energično suprostaviti! Suludo je prodavati takvo nacionalno bogastvo.

Ovo je danas u Prnjavoru poručio lider DNS-a Marko Pavić, dodavši da se elektroprivreda, šume, zemlja, rudnici i druga nacionalna bogastva nipošto ne prodaju.

- Od toga možemo živjeti i kada bi nam sve zemlje svijeta uvele sankcije. Jedna generacija ne smije prodati to što su stvarale prethodne, a služiće generacijama koje dolaze. I zato to ne smijemo prodati. Znam da će se neki pozivati da je sve  privatizovano u Evropi, ali to nije tačno. Uzmimo primjer Slovenije gdje, recimo, nisu privatizovani ne samo elektroprivreda nego ni telekom, kao ni druga nacionalna bogastva - naglasio je Pavić.

On je istakao da svi oni koji se danas busaju u prsa da se oni jedini bore za RS, su, zapravo, glasali za prenos raznih ovlaštenja sa RS na nivo BiH.

- Samo DNS nije glasao za ukidanje Vojske RS, dok su svi drugi glasali, kao i za indirektno oporezivanje, deklaraciju o Srebrenici i još mnogo toga - konstatovao je Pavić.

Čelni čovjek DNS-a je iznio stav ove stranke da je suština NATO puta da prati Srbiju, da ostane zajedno s njom i da ne bude granica na Drini. On je priznao da je vidio dokument koji je potpisalo tročlano Predsjendištvo BiH.

- Moraćemo da vidimo kako na njega gleda Srbija i da usaglasimo stav, kao i da se o tome  usaglase svi relevantni faktori u RS. Mislim da nije fer da ja iznosim šta piše u tom dokumentu, neka to urade njegovi tvorci. Nije moja ocjena presudna da li je to ANP, to odlučuje NATO - rekao je Pavić.

Tokom posjete Prnjavoru, gdje je uručio pristupnicu novopridošlom odborniku Slaviši Milinčiću iz Čavićevog NDP, kao što je to ranije učinio Savko Tubak iz Đokićeve SP, Pavić je slavodobitno izjavio da „ni politički rivali, a ni navodni prijatelji“ nisu uspjeli pokopati DNS.

- Provjetrili smo redove i otišlo je sve što je trebalo da ode. Dolaskom novih, kvalitetnih ljudi sada smo još jači i vjerujem da ćemo već na narednim izborima popraviti naš najbolji rezultat sa prošlih izbora kada smo osvojili više od 100.000 glasova - optimista je Pavić.

Njegov optimizam dijeli i predsjednik pojačanog prnjavorskog OO DNS, Dragan Radić, koji sa dva odbornika najavljuje glasniji i veći uticaj, ne samo u lokalnom parlamentu.  Dodaje da će na narednim lokalnim izborima ciljati rekordna četiri odbornička mandata.

Ninko ĐURIĆ