"Divlja" deponija gotovo usred grada

Posjetioci koji u Doboj dolaze sa južne strane ne mogu da ne zapaze ogromnu količinu deponovanog šuta od kamenja i pijeska na kraju naselja Usora i do uže jezgre grada, a na svega 300 metara od njegovog strogog centra.

Teško je da to nisu uočili komunalni, građevinski ili drugi insspektori, koji obilaze gradsko područje prilikom kontrola radilišta i lokacija na kojima se izvode građevinski radovi. Ali, barem do sada, nije bilo njihovih intervencija, jer se šut već duže vrijeme nalazi na toj lokaciji i "bode" oči prolaznicima ulicom Nikole Tesle od preduzeća "Bosnaekspres" prema nekadašnjoj industrijskoj zoni na Usori.

Nije poznato ni da li je to preduzeće i sadašnji vlasnik zemljišta na kojoj se nepoželjna deponija nalazi, jer je na tom dijelu bilo skladište preduzeća "Ceste Mostovi Asfalt". To preduzeće je sa sjedištem u Modriči i prema poslednjim podacima iz registra privrednih društava CMA su u stečaju.

U svakom slučaju, ovim ruglom se trebaju pozabaviti nadležni u gradskoj upravi, utvrditi ko dovozi otpad i naložiti njegovu dislokaciju, jer se očigledno radi o "divljoj" deponiji.

Lj. Đ.

Tagovi: