Danas otvaranje izložbe djela iz fundusa Likovne kolonije „Patkovača“

Danas, 18. marta, sa početkom u 19 časova, u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj biće upriličeno svečano otvaranje izložbe djela iz fundusa Likovne kolonije „Patkovača“ Derventa.

Likovna kolonija „Patkovača“ Derventa počela je sa radom 2005. godine. Njen osnivač i utemeljitelj je derventski slikar i pjesnik Saša Bogdan. Ova likovna kolonija predstavlja značajnu kulturnu i sada već dugogodišnju manifestaciju Dervente. Svih ovih godina učesnici Likovne kolonije su značajna i afirmisana imena iz svijeta likovne umjetnosti, ali i budući umjetnici koji učeći na ovoj koloniji od starijih, nastalim djelima traže svoje mjesto pod suncem. Učesnici ove kolonije su iz Republike Srpske i BiH, ali i iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, te Bugarske, Austrije, Češke, što je zadivljujujće za jednu „niskobudžetnu“ koloniju.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje se nadaju da će građani Doboja i svi posjetioci koji u periodu trajanja izložbe budu dolazili u Galeriju, biti zadovoljni izloženim djelima i da će svakako uživati u njima.

Svečano otvaranje izložbe realizovaće se u skladu sa aktuelnim protivepidemijskim mjerama (obavezna maska, rastojanje, dozvoljena brojnost u prostoru, dezinfekcija ruku…).

Tagovi: