Čubrilović: DEMOS spreman za izbore

Predsjednik DEMOS Nedeljko Čubrilović potvrdio je danas Srni da je ta stranka CIK-u BiH prijavila samostalne odborničke liste za 57 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i kandidate za načelnika u osam opština.

– Uspješno smo završili neophodne pripreme i za kratko vrijeme prikupili oko 12 hiljada potpisa podrške učešću DEMOS na lokalnim izborima – rekao je Čubrilović.

On je istakao da očekuje da DEMOS osvoji od 70 do 80 odborničkih mjesta u lokalnim skupštinama i da u tri-četiri opštine pobijede kandidati te stranke za načelnike.

– Naš zajednički kandidat za gradonačelnika Banjaluke je Igor Radojičić, koji je opravdao ukazano povjerenje i pokazao da veoma uspješno vodi Grad. Uvjereni smo da će Radojičić i naredne četiri godine biti na čelu grada i da ćemo zajedno činiti buduću skupštinsku većinu – naglasio je Čubrilović.

On je napomenuo da će DEMOS u onim opštinama u kojima nema svog kandidata za načelnika, podržati kandidata kojeg predloži SNSD, dok će u nekim opštinama DEMOS i SNSD imati zajedničke kandidate, prenosi Srpskainfo.

– Takođe, očekujemo da pobijede i kandidati naših koalicionih partnera za gradonačelnike u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske, u kojima imaju podršku DEMOS – naglasio je lider DEMOS.

On je potvrdio da će ova partija podržati i zajedničkog kandidata stranaka iz Republike Srpske za načelnika Srebrenice.

– Nama u DEMOS najviše odgovara da izbori budu održani u oktobru, kako je i određeno zakonom – istakao je Čubrilović.

Tagovi: