Čarter let Banjaluka – Antalija prošao bez komplikovanih procedura, uz propisane mjere zaštite (FOTO)

Putovanje od Banjaluke do Antalije nije trajalo duže nego inače, niti su procedure bile komplikovanije, a ispoštovane su sve propisane mjere predostrožnosti u vezi sa korona virusom.

Ovo je generalni utisak prve grupe putnika koja je ovog ljeta iz Banjaluke doputovala u ovo popularno ljetovalište, a među njima je bilo i beba mlađih od godinu dana. Nije im bio potreban ni negativan test na koronu. Već su smješteni u svojim hotelima i odmor može da počne.

Putnicima je u Banjaluci izmjerena temperatura, bili su obavezni nositi maske i držati rastojanje dok čekaju ukrcavanje u avion. Nije bilo potrebno da imaju negativan tekst na koronu, ni u Banjaluci, ni u Antaliji.

Maske se nisu skidale u avionu, gdje su putnicima podijeljeni i paketi u kojima se nalazi jedna rezervna maska i maramice za dezinfekciju.

Na aerodromu u Antaliji, procedure su još i brže. Pristiglim putnicima temperaturu provjeravaju termovizijske kamere, podovi su iscrtani linijama za lakše držanje rastojanja i na svakom ćošku se nalaze doze sa sredstvom za dezinfekciju, te nema zadržavanja.

Mjere prevencije i zaštite putnika na prvom čarter letu iz Banjaluke u Antaliju bile su na izrazito visokom nivou, samtra putnica Sara Kozomara.

„S obzirom na sve što nas je snašlo zbog korona virusa, putovanje je prošlo u najboljem redu i nadam se da će ovim letom biti otvorena sezona za sve one koji požele da ljetu na ovoj prelijepoj destinaciji“, rekla je Kozomara.

U autobusima kojima  agencija Kontiki prevozi putnike od aerodroma do hotela, od sada se obavezno nalaze poklon paketići sa sredstvima za dezinfekciju, maskom i gumenim rukavicama čije nošenje u Turskoj nije obavezno, ali je dobro da se turistima nađu pri ruci.

Na prvom čarter letu iz Banjaluke za Antaliju, koji orgonizuje agencija KonTiki tražilo se mjesto više, nakon dobrih vijesti da se na ljetovanje u Tursku može otići jednostavno, bez komplikovanih procedura.

Antalija je jedna od najbezbjednijih regija gdje je, od početka pandemije korona virusa, registrovano svega 500 pozitivnih građana, a riječ je o milionskoj populaciji.

Uprkos situaciji sa korona virusom, na današnjem letu iz Banjaluke bili su brojni "stari putnici", koji godinama odmaraju u regiji Antalija. Korona ih nije sprijecila ni ove godine.

Bračni par Zora i Mehmed Džonlić u Turskoj su ljetovali dvije godine. Danas su doletjeli ponovo.

"Oba puta smo išli sa Turističkom agencijom KonTiki, sve je bilo dobro organizovano i profesionalno, pa smo se odlučili da putujemo i ove godine, bez i malo straha", kaže Zora Džonlić.

Ž. JAVORAC