Bakljada i “Pukni zoro” za Dodika u Doboju FOTO

Dobojski SNSD nije slijedio primjer banjalučkog i bijeljinskog ogranka te stranke i otkazao predizorna okupljanja i juče je priredio svom predsjedniku Miloradu Dodoku doček, boravak, kao i ispraćaj za pamćenje.

Prema izvještaju Pres službe GO SNSD, predsjednik SNSD Milorad Dodik, predsjednik GO SNSD Doboj Obren Petrović, aktuelni i kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić i nosilac liste SNSDa za Skupštinu grada Doboj Sanja Vulić prisustvovali su promociji kandidata za odbornike u Skupštini grada Doboj.

"Predsjednika SNSDa više stotina Dobijlija u automobilma dopratilo je do Hotela "Park" u Doboju, gdje ga je sa oduševljenjem dočekalo oko 200 aktivista i simpatizara GO SNSD Doboj. Predsjednik je u svom obraćanju kandidatima naglasio je da vjeruje u uspjeh SNSDa u Doboju na čelu sa predsjednikom Obrenom Petrovićem i da je Doboj sinonim za uspjeh. Mladi socijaldemokrati Doboj ispratila su predsjednika SNSDa Milorada Dodika uz baklje i pjesmu “Pukni zoro”, izvjestili su iz ove stranke.

Video sa defileom kroz grad, okupljanje aktivista i simpatizera ispred hotela, kao i promociju kandidata SNSD je prezentirao putem video spota, a reagovali su iz opozicionih redova sa kritikama ovog okupljanja u vrijeme pojačane pandemije.

"Mi smo sa maskama, oni ih ne nose ni u automobilima. čak ni vani. Kruže po gradu gotovo sat vremena, demonstriraju silu, ne znam šta im je bio cilj ove predstave, a tek bakljada je vrh bahatosti", riječi su Miroslava Borojevića iz “Pokreta slobodnih građana – Doboj”, koji u ovom gradu za skorašnje Opštinske izbore nastupa pod imenom političkog subjekta “Banjaluka zove”.

Podsjećamo, Izborni štab SNSD Banjaluka, zbog pogoršane epidemiološke situacije u gradu, od 19. do 27. oktobra obustavio je javne promotivne aktivnosti i skupove stranke u Banjaluci, te pozvao i ostale političke subjekte da učine isto. Predsjednik ovog izbornog štaba Igor Radojičić je u obrazloženju te odluke istakao da primarna briga svih političkih subjekata mora da bude briga za zdravlje stanovništva.

"Pozivamo i ostale političke subjekte da zbog interesa za zdravlje građana, koje nam svima mora biti primarna briga, takođe ograniče ili obustave javne predizborne skupove, kako bi se smanjila mogućnost kontakata i prenosa virusa korona i kako bismo u Banjaluci smanjili preveliki pritisak na Dom zdravlja, Higijensko-epidemiološku službu i Univerzitetski klinički centar", rekao je Radojičić.

U skladu sa preporučenim mjerama Štaba za vanredne situacije Republike Srpske i preporukama glavnog izbornog štaba SNSDa, i Gradski odbor SNSD u Bijeljini je otkazao sve vidove javnog okupljanja, tribine i sve druge planirane aktivnosti u predizbornoj kampanji, rekao je predsjednik GOP SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić.

Lj. Đurić

Tagovi: