Bahatom vozaču dve godine i tri meseca zatvora

Okružni sud u Doboju osudio je Stefana Lukića (25) iz Stanara, koji je 5. juna 2016. godine pokosio Mariju Dević (53) dok je čekala da se upali semafor na glavnoj dobojskoj raskrsnici na dve godine i tri meseca zatvora.
U prvostepenoj presudi Lukiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u naredne dve godine.
Obesni mladić usmrtio je ženu “opel astrom” pri velikoj brzini i pod dejstvom alkohola, a tom prilikom je iz ležišta izvalio i semafor. Ovaj slučaj dobio je posebnu pažnju javnosti i prate ga razne spekulacije zato što je mladić sin aktuelne poslanice u NS RS.
Na početku suđenja Lukiću, jedan od veštaka saobraćajne struke, profesor Vuk Bogdanović iz Srbije, prema tvrdnjama porodice usmrćene žene, svojim nalazom indirektno krivicu za njenu smrt je usmerio ni manje ni više nego na adresu Gradske uprave. Naime, on je ustanovio da “Telefonija Vidaković”, zadužena za održavanje semafora u gradu, nema validnu licencu nadležnog ministarstva.
- Semafori i sada ne rade ispravno i ugrožavaju bezbednost građana - navedeni su nalazi veštaka.
BLAGA KAZNA
Porodica usmrćene žene angažovala je advokate iz Doboja i Švajcarske i pomno pratila rešavanje slučaja, kako bi pravda, prema rečima sestričine usmrćene Tatjane Panić, bila zadovoljena.
- Nismo zadovoljni presudom, jer se može naslutiti da bi u drugostepenom postupku direktni krivac za smrt moje tetke mogao dobiti i blažu kaznu od ove. Žalićemo se zasigurno do Strazbura - ogorčena je Panićeva.
Dobojski info

Tagovi: