Luke još čekaju pobjedu: Sloga-Sloboda (MG) 1:1

Nakon uspjeha i pobjede u Podrinju fudbaleri Sloge nisu uspjeli da obraduju svoje navijače pobjedom na Lukama. I pored interesantne i na momente dobre igre gosti iz Mrkonjić Grada su zasluženo odnijeli pola plijena.

Očito, Dobojlije pod pritiskom opstanka u prvoligaškom društvu , nisu spremni da krenu žustrije u bitku sa protivnikom te i remi u ovom susretu može da bude kap zadovoljstva.

Možda je vođstvo Slobode u 21. minutu preko agilnog Stjepića malo poljuljalo samopouzdanje Sloginim fudbalerima, ali nakon izjednačujućeg golaBorislava Lukića iz jedanaesterca u 43. minutu gledaoci su očekivali još koji gol u mreži gostiju u drugom poluvremenu.

Medjutim, i pored nekoliko izrazitih šansi, posebno Gavrića u 58. i 70. minutu , rezultat se do kraja nije mijenjao tako da grćevita borba za opstanak se nastavlja.

Sloga-Sloboda (MG) 1:1

Strijelci: 0:1 Stjepić 21. 1:1 B. Lukić (iz jedanaesterca) u 43. minutu. Stadion Luke. Gledalaca 150. Sudija Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Pomoćnici :Djurić (bijeljina) Docić (Banjaluka). Žuti kartoni: Hadžimujić, Gavrić, Ivešić (sloga), Topić (Sloboda)

SLOGA:Jupić, Janković, Hadžimujić. Lazić, Gavrić (od 86. Subašić, Lukić, Blagojević, Ivešić, Ćebić, Radovanović Ristić

SLOBODA: Medić, Jekić, Lazarević, Peno (od 50. Topić), Savanović, Djukarić, Crnomarković, Maksimović, Sladojević, Malinović, Stjepić.

Glas regije

Tagovi: