Penzioneri prošli kurs iz voćarstva

U skladu sa programskim zadacima Udruženje penzionera Grada Doboj i ove godine organizuje Kurs iz voćarstva za svoje članove. Kurs traje dva dana a danas je , uprkos lošim vremenskim uslovima, teoretskom dijelu prisustvovalo 35 penzionera.

Naime, kako je predviđeno Kurs iz voćarstva, na kome je predavač Aleksandar Popović, dipl. inž. poljoprivrede, iz Resora za savjetosdavne usluge Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo RS, traje dva dana. Kao i ranijiih godina bilo je predviđeno da se nnakon teoretskog dijela obavi i praktični u voćnjaku ali taj dio obaviće se kada dozvole vremenske prilike.

Učesnike kursa iz voćarstva pozdravio je Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja, koji je naglasio da je ovo već ćetvrti kurs iz ove oblasti a da je organizovan zbog velikog interesovanja penzionera koji posjeduju vlastite voćnjake. Stoga, kako je naglasio Gligorić, naši penzioneri ne žele samo da čekaju penzije već i da dodatnim radom doprinesu poboljšanju svoga životnog standarda a ujedno aktivnošću produže svoje penzionerske dane.

Aleksandar Popović,dipl.inž.
Aleksandar Popović je veoma dobro prilagodio predavanje o voćarstvu obuhvativši segmente od sadnje, orezivanja, održavanja , zaštite i spremanja voća za upotrebu i tržište a sve to prilagođavajući uslovima našeg područja a što su učesnici kursa s pažnjom pratili.
Nakon održanog predavanja penzioneri, slušaoci postavili su niz pitanja iz praktičnog dijela o svemu što se tiče voćarske proizvodnje, a mladi stručnjak našao je odgovor za svako pitanje i dodatno objasnio pojedinosti koje se odnose na sve vrste voća .

Kurs iz voćarstva sutra će pratiti druga grupa a zajednički će biti organizovan izlazak u voćnjak na praktićni dio o čemu će biti blagovremeno obaviješteni svi polaznici kursa.

"Vjerujem da će i drugog dana sala Udruženja penzionera Doboj biti ispunjena jer broj prijavljenih za ovaj vid edukovanja najstarije populacije je iznad svih očekivanja. Moram naglasiti da mi je posebno drago što je ove godine daleko veći broj mlađih penzionera koji su zainteresovani i prate Kurs iz voćarstva", istakao jer Rajko Gligorić.

Glas regije

Tagovi: