Dobojska policija traži dodatne provjere o skupljanju pomoći bolesnoj djevojčici

Dobojska policija uputila je dopis kolegama iz svih policijskih stanica u okruženju sa zahtevom da izvrše dodatne provere vezane za prikupljanje pomoći oboleloj devojčici Nini Bližnjaković.

Reč je o nastavku istrage o prevarama zbog čega su ranije privođeni Dobojlije Aleksandar Ljuboja i Bojan Žuža protiv kojih je tužilaštvu već podnesen izveštaj o počinjenom krivičnom delu.

Načelnik sektora kriminalističke policije Žarko Panić, rekao je na današnjoj pres konferenciji da je zahtev za proveru eventualnih zloupotreba dostavljen i Policijskim upravama susednih kantona u FBiH, te dodao da je Ljuboja policiji poznat od ranije.

"Poznat je zbog vršenja prevara na isti način, znači prikupljanja pomoći ili je na druge načine prevare dovodio ljude u zabludu i na taj način pribavljao određenu korist", istakao je Panić.

U policiji su potvrdili i da Ljuboji nije izdato odobrenje za prikupljanje priloga za obolelu devojčicu.

Podsećanja radi u PU Doboj su pre nekoliko dana potvrdili kako je Ljuboju i Žužu prijavio otac Nine Bližnjaković - Stanko, što je on demantovao i ustvrdio da je reč o anonimnoj prijavi na osnovu koje je policija provela istragu.

(dobojski.info)

Tagovi: