Za tri dana kažnjena 102 vozača

Na području Doboja, Teslića i Modriče, od 16. do 18. februara bile su pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova.
Tokom navedene akcije, ukupno su kontrolisana 324 učesnika u saobraćaju, od kojih su 102 učesnika sankcionisana. Od ukupnog broja kontrolisanih, 302 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 66 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod 42 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,3 do 0,8 promila, kod 20 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 promila, a kod četiri vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,5 promila i isti su lišeni slobode.
Takođe, na području Doboja, Teslića i Modriče, od 15. do 17. februara, realizovana je sveobuhvatna republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Tokom akcije kontrolisana su ukupno 454 učesnika u saobraćaju, a izdato je ukupno 387 prekršajnih naloga.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 25 vozača je podvrgnuto alkotestiranju, od čega su dva vozača isključena iz saobraćaja. Za dva dana evidentirano je i 70 prekoračenja brzine kretanja motornih vozila. Tokom akcije izdato je i 315 prekršajnih naloga zbog počinjenih ostalih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta kao i vremenskim prilikama, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Tagovi: