Stevandić podnio krivičnu prijavu protiv Mektića

Potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić potvrdio je danas za N1 da mu je poznato da je protiv njega podnesena krivična prijava zbog ubistva Miodraga Šušnice. Kako je kazao, informaciju je ''vidio na mrežama''.

''Vidio sam na mrežama, ja i pokojni Šušnica smo bili na istoj strani, i na mene je pucano i ranjen sam u rame. Porodici nemam šta da zamjerim, oni su u posebnom stanju. Postoje tužilačke odluke sa sve jednim imenom i prezimenom. Znam od koga ona dolazi, to je potpuno jasno. Zbog toga što su mi uznemiravali i porodicu sam podnio prijavu protiv Dragana Mektića. Prijava je podnesena'', otkrio je on.

Tokom današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, neko od poslanika je navodno koristio karticu poslanika koji je bio odustan.

''Nismo željeli da pravimo raspravu oko toga, to pokazuje ko ustvari krši Poslovnik. Savez za promjene ima katastrofalan rejting i pokušavaju da ga poprave. Svaki put dosad su doživjeli težak politički poraz. Mislim da im je ovo jednako loše kao i ono sa pištaljkama'', rekao je Stevandić.

Stevandić je poručio da su ''spremni odgovori'' na eventualne pokušaje incidenata u institucijama RS.

''Oni nemaju ozbiljno rješenje i naše je da stabilnost obezbijedimo. Teže je napraviti incidente u Vladi i zgradi Predsjednika. Imamo spremne odgovore i mi ćemo sačuvati stabilnost najvažnije institucije u Republici Srpskoj'', poručio je Stevandić.

Evropska komisija je danas usvojila strategiju za Kredibilnu perspektivu proširenja i pojačan angažman EU sa Zapadnim Balkanom.

''Mi smo u svim časopisima i institucijama EU označeni kao potencijalna baza terorista, gdje ne postoji kohezija političkih faktora. Ko god to gleda iz EU jasno je da to nema perspektivu'', ispričao je on.

N1.info

Tagovi: