U domaćinstvu 15 Kočića, žive i rade kao jedno (VIDEO)

U Ribniku ćete tragajući naići na Bunarevo, a u Bunarevu na Gornje Ratkovo. Tu, koga god da pitate znaju li ko su Kočići i jesu li zaista tako vrijedni kao što ovi s televizije pričaju, dobiće potvrdan odgovor.

Vrijedni jesu, dobri jesu i spremni su za upoznavanje s vama.

Taman kad vam u životu lađe potonu i izgubite vjeru u dobrotu, jedinstvo, marljivost i porodicu, baš tad treba da se sjetite ljudi koji na svojim plećima nose ogromna domaćinstva.

Ne ona koja su se tu stvorila lako, čije se porijeklo ne zna ili se od sramote usput izgubilo, već domaćinstva, jakim plećima podignuta i žuljevitim rukama izgrađena.

U jednom malom selu, koje šibaju oštre zime, kakve samo Manjača poznaje, žive vrijedni Kočići.

Otac, majka, njihovo petoro djece, tri snahe i petoro unučadi.

Mnogi će reći, kuća puna graje i smijeha. Јutra im počinju rano, a noći završavaju i suviše kasno, ali ne fali im ništa, dovoljno su vrijedni da se i s najvećim mukama lako bore.

Ova vrijedna porodica čvrsto vjeruje u svakog svog člana. Tako marljivi i dobri, živi su stub domaćinstva koje raste iz dana u dan.

U trenucima u kojima je teško pronaći mlade ljude spremne za težak rad kakav selo jedino i poznaje, Kočići su pravi dragulji, spremni da nam vrate nadu u bolje sutra.

Porodica je srž svakog novog dana veselih Kočića. Kod njih se jasno zna ko je glava kuće, uvažavaju se, poštuju, vole, pomažu.

A posla je mnogo. Žuljevite ruke i hitre noge na sve strane stignu. Bogatstvo je veliko, jednako koliko i problemi, ali o njima se malo priča, spomenu se taman toliko da se zna kako je i vrijednima, koji sve stižu i mogu sami, pomoć potrebna, bar u vidu osnovnih uslova za život, jer danas to put i struja jesu, pogotovo kad na hiljadu grla stoke imate.

I zato vrednujte one velike među nama, vrednujte tu grčevitu borbu za bolje sutra, za snažno selo, za život u kojem je porodica na tronu domaćinstva.

Vjerujte u dobre ljude, marljive duše i čisto srce.

Vjerujte da i dalje takvi među nama postoje.

RTRS

Tagovi: