Žar zapalio kuću

Dok je ložio vatru, osamdesetpetogodišnjem starcu Zdravku Kecmanu iz Gornjih Orlovaca, nadomak Prijedora, slučajno je ispao žar iz peći, i tako je zapalio sopstvenu kuću, potvrđeno je ''Nezavisnim''.

U požaru koji je izbio u četvrtak, srećom, nije bilo povrijeđenih, ali je šteta jako velika, s tim što njen precizan iznos nije određen.

"Požar je izbio u prostoriji gdje se nalazi peć, a potom se preko dijela drvenog stropa prenio i na krov. Utvrđeno je da je uzrok nehat, odnosno nepažnja. Starac je ložeći vatru zapalio kuću tako što mu je ispao žar na pod", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Kecman, kako nezvanično saznajemo, sam živi u kući čiji je enterijer izgorio, a vatra je progutala i oko 20 kvadratnih metara krova.

U požaru su, naime, izgorjele tri prostorije, odnosno dnevni boravak, kuhinja i kupatilo.

"Oštećen je ili uništen kompletan namještaj, ali i bijela tehnika te stolarija", kaže izvor "Nezavisnih".

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor kazali su da je u gašenju požara učestvovalo pet vatrogasaca.

Iz Policijske uprave Prijedor je potvrđeno da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Tokom hladnijih dana, kada se zagrijavaju stambene prostorije, nepažnja prouzrokuje brojne požare.

Primjera radi, u januaru prošle godine u požaru koji je izbio u kući u mjestu Prisoje, kod Tomislavgrada, povrijeđen je šezdesetosmogodišnji I.P. iz Prisoja.

Vatrogasci su tada uspjeli ugasiti vatru i spasiti krov kuće, ali je prizemlje sa tri sobe potpuno izgorjelo.

Komšije su tada ispričale da I.P. inače živi sam u kući, te da je tokom noći najvjerovatnije ložio vatru u peći kako bi se ugrijao.

Međutim, komšije pričaju kako vjerovatno nije dobro zatvorio vrata peći te je zaspao, a vatra je u međuvremenu buknula i počela se širiti po kući.

(NEZAVISNE)

Tagovi: