Saopštenje povodom problema u vodosnabdijevanju

Povodom problema u vodosnabdijevanju mještana naselja Sočkovac i dijela naselja Kakmuž, načelnik opštine Petrovo Ozren Petković izdao je saopštenje za javnost.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Povodom problema u vodosnabdijavanju mještana Sočkovca i dijela Kakmuža koji se vodom snabdijevaju sa izvorišta Vrela, obavještavamo javnost da su jutros preduzete najhitnije mjere za prevazilaženje nastale situacije. Urađeno je sledeće:

Predstavnici firme „Geokop“ kao izvođača radova i JKP „Voda“ Petrovo, skupa sa načelnikom opštine, obišli su teren te je na licu mjesta konstatovano da je usljed pojačanih padavina površinska voda ušla u vodozahvatni objekat. Jutros je mašinskim radovima onemogućeno dalje prodiranje vode u objekat. Očekuje se da će se voda izbistriti u toku dana.

Međutiom, shodno ranijem saopštenju VODA NIJE ZA PIĆE SVE DOK RADOVI NE BUDU OKONČANI.

Ukoliko vremenske prilike dozvole radovi će biti nastavljeni u ponedjeljak 22.01.2018. godine.

Kako bi stanovništvo u međuvremenu imalo dovoljne količine pitke vode, danas, sutra i u subotu dvije cisterne s pitkom vodom biće stacionirane kod upravne zgrade bivše Ciglane i na Kiseljaku. Cisterne će biti na navedenim loklacijama u terminu od 09:00 do 16:00 časova, s tim da će danas cisterna izaći na teren do 13:00 časova.

Molimo građane za razumijevanje i saradnju kako bismo na što bezbolniji način prevazišli probleme dok radovi ne budu okončani. Situacijuu ćemo konstantno pratiti i obavještavati javnost o svemu, a novo saopštenje biće izdato u ponedjeljak 22.01.2018. godine.

(Glas Regije)

Tagovi: