Banja Vrućica planira da se širi, Opština zateže

Plan teslićkog Zdravstvenog turističkog centra (ZTC) ''Banja Vrućica'' da uloži oko dva miliona maraka u izgradnju restorana "Kiseljak" i banket-sale, zahvaljujući kojima će biti otvorena i nova radna mjesta, već duže vrijeme nailazi na opstrukciju opštinskih vlasti, poručuju iz tog ZTC-a.

Skupština opštine Teslić je na sjednici, održanoj 28. septembra, dala zeleno svjetlo za izmjenu dijela Regulacionog plana "ZTC Banja Vrućica" i dijela Regulacionog plana "Banja Vrućica 1", kojom je predviđeno da se nosilac izrade plana izabere u skladu s propisima o javnim nabavkama.

Međutim, ni gotovo dva mjeseca kasnije javni poziv za izbor nosioca izrade plana nije raspisan, a iz ZTC "Banja Vrućica", koji je zainteresovana strana, poručuju da ne mogu da se načude ovakvom ponašanju lokalnih vlasti.

"Iznos investicije je oko dva miliona KM i sama njena vrijednost govori o njenom značaju. U toku prethodnih godina opština Teslić nije imala nijednu privrednu investiciju u ovolikom iznosu", napominje Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica".

Ističe da je po završetku investicije planirano zapošljavanje oko 15 radnika, što je, kako ocjenjuje, u ovo vrijeme značajno novo zapošljavanje, ne samo sa stanovišta ZTC "Banja Vrućica", nego i sa stanovišta cijele opštine.

Nikola Stokić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u opštini Teslić, kratko odgovara da je u toku postupak pripreme tenderske dokumentacije za javnu nabavku za izbor nosioca izrade dijela Regulacionog plana "ZTC Banja Vrućica" i dijela Regulacionog plana "Banja Vrućica 1".

Glas Srpske

Tagovi: