Bare: Stižu sudska rješenja za naplatu komunalne naknade

Stanovnici naselja Bare kod Doboja ogorčeni su zbog izvršnih sudskih rješenja koja stižu na njihovu adresu radi naplate komunalne naknade.

Odbijaju da plate, tvrdeći da grad Doboj u njihovom naselju na obavlja nikakve komunalne usluge. Nadležni u gradskoj upravi bez komentara.
Na adrese mještana naselja Bare stižu izvršna sudska rješenja za naplatu komunalne naknade. Dragan Lukić duguje DIRG-u oko 160 maraka , ali neće da plati makar išao na sud. Ima svoje razloge za to.

- Nikad nisam dobio rješenje nikakvo, na osnovu čega da plaćam , u tome je stvar, ali niko ne održava ovdje, nikad niko nije snijeg razgrnuo, nikad nije došao pokositi, priča Lukić.

I komšije tvrde isto. Kažu , osim njih, naselje u kojem žive, niko ne održava. Odvoz kućnog smeća plaćaju KP "Progres" ,čišćenje puteva privatnoj firmi, kanalizaciona mreža ne postoji, ne postoje ni parkirališta, autobuska stajališta su zarasla i puna smeća, a putevi i ulice su posebna priča. Sve su to razlozi zbog kojih gradskom preduzeću DIRG odbijaju da plate komunalnu naknadu.

Nezadovoljstvo raste, a pod pritiskom je i MZ, nemoćna da pomogne mještanima. Predsjednik MZ kaže da se obraćao sudu s namjerom da napiše prigovor na izvršna rješenja, ali mu je rečeno da to svako mora za sebe da uradi. Od svih komunalnih usluga jedino nisu sporni troškovi rasvjete.

- Postavljam pitanje zašto se čekalo ovoliko da neko nakupi dug od 600, 700 KM, i više pa da se interveniše preko suda, moglo se to uraditi I kad je dug bio 100 maraka, naglasio je Savo Vuković, predsjednik MZ Bare.

Ogorčeni mještani traže da grad Doboj dokaže da je ispunjavao sve svoje obaveze po osnovu kojih potražuje komunalnu naknadu.

Šta kažu u gradskoj upravi nije poznato , jer direktora DIRG-a nismo našli na radnom mjestu, a načelnik resornog odjeljenja nije se javljao na telefon. Ranije su tvrdili da je sve po važećim odlukama i propisima i da se iz tog novca finansira održavanje komunalne infrastrukture.

(RTRS)

Tagovi: