SIN KRALJA PROSTITUCIJE: Predao se Saša Milaković

Saša Milaković /43/, za kojim je raspisana potjernica zbog više krivičnih djela, uhapšeno je na Aerodromu Sarajevo.

Potjernica za S.M. raspisana je zbog krivičnih djela trgovina ljudima, otmica/protivzakonito pritvaranje, seksualno iskorištavanje/prostitucija i krivotvorenje dokumenata, saopštila je Granična policija BiH, čiji su službenici uhapsili ovo lice. 

Uhapšeno lice ima državljanstvo BiH i Srbije, a na Aerodrom Sarajevo stiglo je letom iz Beograda. 

Na dalje postupanje biće predato Sudskoj policiji Suda BiH. 

Braća Slaviša i Saša Milaković osumnjičeni su u predmetu koji je prije nešto više od 13 godina vođen protiv nekoliko lica koja su teretili, između ostalog, za trgovinu ljudima radi prostitucije organizovane u nekoliko prijedorskih noćnih klubova, vlasništvo njihovog oca. Saša Milaković je, prije nego što će stići u Sarajevo, medijima izjavio da je odlučio da stavi tačku na cijeli slučaj, te da bi se, kako je rekao, saznala cijela istina. Još je naglasio da ne želi da se dovodi u vezu sa procesom koji se vodi protiv njegovog oca. Podsjetimo, pripadnici SFORa su 2003. pretresli objekte u vlasništvu Milakovića.

Braća su pobjegla u Srbiju, a njihov otac je, na osnovu sporazuma sa Tužilaštvom BiH, osuđen na devet godina zatvora. Međutim, 2007. je tražio dopust, a potom se nije vratio na Tunjice. Prema navodima medija, Slaviša i Saša živjeli su u Srbiji. Slaviša je nakon 13 godina bjekstva 17. januara doletio iz Beograda u Sarajevo i na aerodromu se predao.

Sud BiH je, podsjetimo, nedavno ukinuo ranije rješenje o pritvaranju Slaviše Milakovića, a donesena je odluka kojom se prihvata jemstvo za njega u iznosu od 50.000 KM prema kojoj će on biti zadržan u pritvorskoj jedinici do uplate te cifre.

Mediji su ranije objavili da je Milorad Milaković prozvan krajiškim kraljem prostitucije jer je bio vlasnik prijedorskog hotela "Šervud" i nekoliko noćnih klubova, a kroz koje je za pet godina prošlo oko 200 djevojaka iz Moldavije, Mađarske, Rumunije i Rusije.

Iz Tužilaštva BiH nedavno su potvrdili da provjeravaju navode o nestanku 55.000 KM iz sudskog predmeta koji je vođen protiv Milorada Milakovića i drugih. (nezavisne.com-mojabanjaluka.info)

Tagovi: