URUČIO TONU POMOĆI DJECI KOSOVA: Mirko Majkić - najveći humanista Banjaluke

Predsjednik Humanitarnog udruženja građana "Sveti Đakon Avakum" Mirko Majkić, posjetio je juče i uručio pakete pomoći osnovcima u opštini Zubin Potok na Kosovu i Metohiji.

- Obišao sam Osnovnu školu "Petar Kočić" u Brnjaku, opština Zubin Potok, u kojoj se nalazi najveći broj djece koja žive u izuzetno teškim uslovima i uručio im pomoć. Posebno dirljiv bio je susret sa dvije djevojčice, Tamarom i Tijanom, koje žive bez roditelja. Njih dvije su u ime svih mališana sa Kosmeta zahvalile svojim vršnjacima iz banjalučkih škola  "Jovan Cvijić" i "Zmaj Jova Jovanović" koji su i prikupili  pomoć - rekao je Majkić.

Dodao je da će po povratku u Banjaluku organizovati humanitarnu akciju za ove sestre.

- Planiram i dalje da im pomažem kao i drugoj braći i sestrama sa Kosova, koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Prije povratka u Banjaluku ostalo mi je još da uručim pomoć i djeci iz OŠ "Jovan Cvijić" u Zubinom Potoku  - kazao je Majkić.

Iz Banjaluke je na Kosmet stiglo oko tonu prehrambenih namirnica,  higijenskih potrepština  i školskog pribora.

- Nešto od ove pomoći imali smo u zalihama, najveći dio su djeca skupila a pomogla nam je i mjesna zajednica Kočićev vijenac - rekao je Majkić.

Majkić je poznat kao veliki humanitarac, pa je tako ljetos pješačio do manastira Ostrog promovišući humanitarni broj za Milanu Gajić oboljelu od Laforine bolesti.

(GLAS)

Tagovi: