AKTIV ŽENA POSJETIO ''BUDUĆNOST'': Djeca dobila poklone

Predstavnici Aktiva žena Socijalističke partije /SP/ Doboj i Šamac posjetili su povodom ''16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženam'' Udruženje građana ''Budućnost'' iz Modriče i uručili poklon-pakete za djecu koja su žrtve nasilja u porodici.

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SP-a Doboj Branislava Dević rekla je Srni da je današnja posjeta Modriči dio aktivnosti SP-a Republike Srpske, koja se uključila u Globalnu kampanju "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja zasnovanog na rodnoj pripadnosti". 

Devićeva je istakla da su povodom "16 Dana aktivizma", kampanje koja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja, a završava se sutra, predstavnice Aktiva žena gradskih odbora SP-a Bijeljina i Banjaluka posjetile Sigurne kuće u ovim gradovima. 

Ona je istakla da žene SP-a današnjom posjetom žele da ukažu na potrebu bolje zaštite žena i djevojčica od nasilja u porodici, te da promovišu rad tri Sigurne kuće u Republici Srpskoj. 

"Broj sigurnih kuća je nedovoljan, zbog čega ćemo se zalagati za otvaranje ovakvih insitutcija u svim gradovima i većim opštinama u Srpskoj", rekla je Devićeva. 

Direktor Sigurne kuće u Modriči Gordana Vidović naglasila je da je raduje posjeta članica Aktiva žena SP-a. 

"Svako interesovanje za rad Sigurne kuće je dragocjeno, posebno Aktiva žena SP-a, čiji je član i aktuelni ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske Jasmina Davidović", dodala je Vidovićeva. 

Ona kaže da je upoznala predstavnike Aktiva žena SP-a sa radom Sigurne kuće i problemima koji prate ovaj vid zaštite žena i djece, te da se nada da će ubuduće zajedno raditi na poboljšanju stanja u ovoj oblasti u Republici Srpskoj i BiH. 

Prema podacima koje je navela Vidovićeva, u ovoj godini je u Sigurnoj kući u Modriči boravilo 120 osoba iz regije Doboj, Republike Srpske i BiH, koje su žrtve nasilja u porodici. 

"Broj zaštićenih lica u odnosu na prethodne godine je u blagom padu", rekla je Vidovićeva. 

Tagovi: