KUZMIĆ: Sa crveno - bijelim dresom, cijeli svijet je na našoj strani

Prošle sezone Ognjen Kuzmić bio je dio Panatinaikosa pod vođstvom Aleksandra Đorđevića. Cijeli taj projekat nije prošao najbolje, Ognjen je ljeto proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, a na kraju je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Sa crveno-bjelima je stigao u Atinu na megdan Panatinaikosu, a usput je dao i intervju za Gazzetu.gr. Odgovarao je na različita pitanja, a jedno od njih bilo je vezano i za poziciju centra koja se sada već godinama njeguje u Crvenoj zvezdi.

Boban Marjanović, Majk Cirbes, sada on...

"Ja sam samo dio dobrog tima. Nema tajne. Trener Dejan Radonjić je napravio specifičan program tokom posljednje četiri godine i centar je tu jako važan za Zvezdu. Srećan sam zato što je posle ne baš najbolje godine u Panatinaikosu trener vjerovao u mene i vidio je da mogu da pomognem", rekao je Kuzmić.

Kuzmić je odgovarao i na neka zanimljiva pitanja. Jedno se ticalo Golden Stejta i Zvezdinih navijača. Da li bi Voriorsi iz takvu podršku imali sve pobjede kod kuće?

"Možda. Mada, kada govorimo o navijačima poredimo dva različita košarkaška svijeta. Atmosfera i tenzija koja vlada u Evroligi u Srbiji i Grčkoj je neuporedivo bolja od svih ostalih. U svakom slučaju, drago mi je što sam igrao za Voriorse i što igram sada za Zvezdu".

Da li je Zvezda Kuzmićeva šansa za nastavak igranja na najvišem nivou?

"Svaki igrač ima uspone i padove u karijeri. Ima smisla. Zvezda je nova, velika stranica u mojoj karijeri. Vidjećemo kako će da se razvija, ali do sada sve ide odlično. Činjenica da sam potpisao trogodišnji ugovor govori sama po sebi. Jasno je da je moja budućnost u Beogradu i Zvezdi", rekao je Kuzmić.

Da li će mu biti čudno što igra protiv Zelenih?

"Neće mi biti neobično. Kao što sam i rekao, neke stvari moraju savršeno da se poklope da biste pokazali šta znate. Mogu da kažem da to nije bio slučaj u Panatinaikosu. To je prošlost... Kakogod, PAO će uvijek biti veliki klub. Nema Dijamantidisa koji je obilježio košarkašku eru, ali sada su tu novi igrači i trener".

Koliko Zvezda sa pretežno domaćim igračima može u ovoj vrsti Evrolige? Da li može da se nosi sa najbogatijim klubovima?

"I Dženkins ima srpski pasoš (haha). Veoma je teško, skoro nemoguće oduprijeti se najbogatijim klubovima. Borićemo se na naš način, kroz naš sistem. Crpimo igrače iz naše škole košarke. Zvezda je veliki klub. Kada nosite crveno-bijeli dres, imate cijeli svijet na svojoj strani. Nemate opciju nego da se borite do kraja i budete fajter", zaključio je Kuzmić.

(mozzartsport.com)

Tagovi: