Porodica na prvom mjestu

Crveni krst Republike Srpske će od 3. do 10. oktobra nizom aktivnosti obilježiti Dječiju nedjelju pod sloganom "Porodica na prvom mjestu".
Tokom Dječije nedjelje ove godine želi se skrenuti pažnja i ukazati na ulogu i odgovornost, ne samo porodice kao osnovne ćelije, nego i države, škole, zdravstvenih, socijalnih i drugih institucija prema djeci, saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske. 

Republička organizacija Crvenog krsta ove godine Dječiju nedjelju realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvom porodice omladine i sporta i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, koja će svojim aktivnostima podstaći društvenu brigu o najmlađima s ciljem zadovoljenja njihovih osnovnih potreba. 

Aktivnosti će biti realizovane na nivou gradskih i opštinskih organizacija koje će posjetiti višečlane porodice u svojim sredinama, kao i ustanove koje se bave djecom. 

Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je po šest paketa hrane i higijene za višečlane porodice, a ostale poklone obezbijediće gradske i opštinske organizacije Crvenog krsta. 

Republička organizacija Crvenog krsta uradila je i propagandni materijal koji će podijeliti u svim školama i dječijim ustanovama, a organizovaće i školske priredbe na kojima će se govoriti o dječijim pravima i obavezama. 

Tagovi: